15:17
Українцям приготували пастку щодо сплати податку на нерухомість.

Українцям приготували пастку, що стосується сплати податку на нерухомість, за умови наявності квартир від 60 кв. м і будинків від 120 кв. м. Так, не всім українцям приходять повідомлення про необхідність сплати податку, проте це не означає, що люди будуть звільнені від цього податку в майбутньому.

Про це повідомив економіст Ілля Несходовський, передає Обозреватель.

«Якщо вам не приходили повідомлення за 2016, 2017, 2018 роки, а ми зараз платимо за 2018 рік, то зараз може прийти повідомлення, щоб ви сплатили податок відразу за всі роки, коли ви не платили. Ви все одно його заплатите коли-небудь в майбутньому «, — пояснив він.

Несходовський зазначив, що люди, які не отримували податкові повідомлення, можуть бути звільнені від штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податку.

«Але є один нюанс. У Податковому кодексі зазначено чітко — питання не в тому, отримали ви чи ні, а чи було надіслано повідомлення відповідним податковим органом. Ми знаємо, як працює наша пошта. Могли не отримати, могли кинути в інший ящик, або якісь інші причини. Тут виникає ситуація — ви говорите, що не отримали, вони показують підтвердження, що відправляли вам, і як результат вам будуть нараховані штрафні санкції «, — додав він.

При цьому експерт вказав на ще один важливий нюанс.

«Якщо ви не отримували податкового повідомлення, то навіть якщо ви заплатите, це не означатиме, що ви заплатили саме цей податок … Чи зарахують його тільки тоді, коли його нарахують, тому найкраще звернутися в податкову і задати питання щодо податкового повідомлення», — уточнив він.

За його словами, чим більше термін прострочення, тим більше штраф за несплату — до 20% від суми, яку ви не заплатили. Таким чином, якщо сума близько 2000 грн, буде 400 грн штрафу.

Експерт уточнив, що податкова відправляє повідомлення за адресою реєстрації власника нерухомості. Після його отримання на сплату податку відводиться 10 днів.

http://newformat.info/news

 

Просмотров: 216 | Добавил: Alyans | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Real Estate Agency. All types of services. We are always glad to see you.

- AN Alliance, creative director

“Investing in real estate through a business provides four incomes at once: rental income, depreciation, rising costs and tax benefits.”.

- - Robert Kiyosaki American entrepreneur, investor, writer and teacher 1947

Агентство недвижимости Альянс. Все виды услуг. Мы рады Вас видеть.

- Creative director

Цытата великих людей.
— Роберт Кийосаки американский предприниматель, инвестор, писатель и преподаватель 1947
„Богатый папа научил меня создавать предприятия и инвестировать прибыль в недвижимость. Я следую этой формуле постоянно.“.
Learn more